De snelste auto ter wereld vernieuwd?

De snelste auto ter wereld vernieuwd?

De Koenigsegg Agera R is bekend, omdat het de snelste fabrieksauto zou zijn. In theorie kan de Koenigsegg een topsnelheid behalen van 440 km/u, helaas is hier nog geen officieel record op gevestigd en daarom blijft de Bugatti Veyron Super Sport voorlopig nog de snelste fabrieksauto.

 

Beter dan ooit! 

 

Wel is de Koenisgegg Agera R is vernieuwd. De auto is nu beter dan dat hij ooit is geweest volgens Koenigsegg. De vernieuwde Agera R kan herkend worden aan de neus, om te zorgen voor meer downforce en minder luchtweerstand en is er een extra splitter toegevoegd. Er is gemeld dat er op de nieuwe generatie ook nieuwe wielen worden gemonteerd, namelijk carbon wielen die hol zijn! Dit wordt de Aircore-technologie genoemd, deze is door Koenigsegg zelf ontwikkeld.

 

Aan de motor is ook het een en ander aangepast. Het vermogen is van 942pk naar 973 pk geklommen, mits u wel 98 tankt. Op E85 levert de motor maar liefst 1.155pk. Dit is een stijging van 25pk. Door een lichter uitlaatsysteem is er nog meer gewichtsbesparing bereikt.

 

Voor de Agera R 2013 is er in samenwerking Öhlins Racing met een Triplex-ophanging ontwikkeld. De schokbrekers staan in contact met elkaar en kunnen indien gewenst elkaar beïnvloeden.

 

Nieuwe prijzen zijn nog niet bekend, maar op de website www.koenigsegg.com kan al wel de auto naar eigen wens samengesteld worden.

Plaats een reactie