Bizarre pokerhanden

Bizarre pokerhanden

Is poker nou een kansspel of is het toch echt een behendigheidsspel? De rechter bepaalde velen jaren geleden dat poker een kansspel is. Elke pokerspeler die u de vraag zou stellen, zal echter antwoorden dat het toch echt een behendigheidsspel is.

 

In de Amerikaanse staat Nevada, waar ook het poker walhalla Las Vegas ligt, zijn de afgelopen jaar veel rechtszaken geweest om de wetgeving te veranderen. Door deze wet mochten online poker aanbieders in Amerika, Amerikaanse pokerspelers niet tegen pokerspelers uit andere landen laten spelen. De dag dat deze wet inging wordt Black Friday genoemd, en sindsdien zijn veel bekende maar ook onbekende pokerspelers in opstand gekomen om hier iets tegen te doen. Veel van deze rechtszaken lopen nog steeds, en de Verenigde-Staten zal zelfs een wetswijziging moeten doorvoeren om het online spelen tegen buitenlanders weer mogelijk te maken. In Amerika is momenteel wel een herziening van de wet gaande, dus is er weer een sprankje hoop voor voor alle online pokerspelers in Amerika.

 

Iedereen die iets van poker af weet zal erkennen dat poker een behendigheidsspel is. Ook zal iedere pokerspeler toegeven dat er wel een geluksfactor bij het spel komt kijken. Poker is een fantastisch spel, maar soms ook een erg oneerlijk spel. je kan je tegenstander namelijk helemaal wegspelen en toch kan je tegenstander die ene kaart krijgen waarmee hij je wint. Die ene hand kan je toernooi kosten waarvoor je net 10.000 euro voor hebt betaald om mee te doen. In een cash-game kan één hand je zelfs wel één ton kosten, maar dat is de risico van het spel.

 

De volgende  hand laten duidelijk zien hoe oneerlijk poker soms wel niet kan zijn. In de eerste hand speelt de Amerikaanse pokerprof Jennifer Harman op het grootste toernooi van het jaar tegen Corey Zeidman. Harman die aan de leiding gaat met een full house kan alleen nog maar verliezen als er een ruiten zeven komt. Met de ruiten zeven maakt Zeidman namelijk een straight flush en dat is op de Royal Flush na de beste hand in het poker. Tot grote vreugde van Zeidman hit hij zijn 1 outer (er zat nog maar 1 kaart in het deck waarmee hij de hand kon winnen) en heeft hij de hand gewonnen. Als de kaarten eenmaal open gaan kan Jennifer Harman haar ogen niet geloven. Ze ligt bijna uit het toernooi na deze Bad beat en de teleurstelling is enorm.

 

 

Kijk op beeld.web.nl voor meer bizarre poker handen

Plaats een reactie