Guardiola steelt harten bij persconferentie

Guardiola steelt harten bij persconferentie

De dag van gister stond in Duitsland vooral in het teken van de presentatie van Josep Guardiola. De Spaanse trainer die Jupp Heynckes opvolgt als trainer van Bayern Munchen verraste iedereen door zijn volledige persconferentie in het Duits te doen.

 

Bescheiden zoals we hem kennen van zijn jaren als voetballer en als trainer van Barcelona nam hij het woord. In krakkemikkig Duits legde hij uit hoe het tot stand is gekomen dat hij na een jaar terugkeert als trainer en met ingang van dit seizoen in de Alianz Arena op de bank zal zitten. Alleen al het feit dat een Spanjaard in zo’n korte tijd al aardig Duits spreekt geeft aan dat Pep een trainer is die zich graag wilt aanpassen.

 

Snel aanpassen
Hoewel zijn speech natuurlijk van te voren was voorbereid durfde hij het zelfs aan om enkele vragen in het Duits te beantwoorden. Daarnaast beantwoorden hij ook vragen in het Spaans, Catalaans, Engels en Italiaans. Pep Guardiola weet dat de hele wereld toekijkt en dat het zo’n beetje onmogelijk is om de prestaties van zijn voorganger te evenaren laat staan te overtreffen. Nog nooit won een club immers 2 jaar op rij de Champions League.

 

14 hoofdprijzen
Toen Pep in 2008 instapte bij Barcelona had de Catalaanse grootmacht ook een prachtige periode on Frank Rijkaard achter de rug, maar in het laatste jaar was alles ingekakt. Een hele andere situatie dus waar Guardiola wel goed mee omging. Hoewel hij toen nog erg onervaren was, aarzelde hij niet en ontdeed hij zich direct van de in zijn ogen storende Ronaldinho en Deco. Toen Josep pas in 2012 afscheid nam van zijn club deed hij dat met maar liefst 14 hoofdprijzen op zijn erelijst. Hij werd onder andere 3 maal kampioen van Spanje en won tweemaal de Champions League.

 

Honger naar meer
Of Guardiola het goed gaat doen bij Bayern is afwachten. De voortekenen zijn in ieder geval goed en ook krijgt hij te maken met een selectie die op de juiste leeftijd zit en hongerig is om nog meer prijzen te winnen. De eerste interessante wedstrijd van Bayern M√ľnchen staat gepland in Juli en is tegen niemand minder dan FC Barcelona!

Plaats een reactie