Nepmerkshirts populair onder vakantiegangers

Nepmerkshirts populair onder vakantiegangers

Nepmerkshirts en sportkleding van bekende kledingfabrikanten zijn erg in trek als souvenir onder vakantiegangers.

 

Ook riemen, haarbanden, tassen en lederwaren zijn populair en worden nog steeds veelvuldig gekocht om mee terug te nemen naar Nederland. De producten zijn vooral gewild omdat ze als twee druppels water op de echte producten lijken. Het grote verschil zit hem in de prijs die in sommige gevallen wel honderden euro’s kan verschillen. Dit en nog een aantal bevindingen werden donderdag door een woordvoerder van de douane naar buiten gebracht.

 
Duidelijk limiet
De meesten producten worden gekocht in Turkije en Zuidoost-Azië. Welke producten het meest gekocht worden werd niet bekendgemaakt. Hoewel het importeren van namaak producten niet helemaal verboden is, moeten vakantiegangers zich wel aan een duidelijk limiet houden. Zo is het toegestaan om maximaal 3 horloges mee te nemen. In het geval van parfum is de maximale toegestane hoeveelheid 250 milliliter. Daarnaast mogen er nog 3 overige producten in het koffer zitten zoals kleding of bijvoorbeeld schoenen.

 
Stel je vraag via Twitter
De douane is hier erg streng is en heb je vier in plaats van drie horloges in je koffer dan moet je ze allemaal verplicht op het vliegveld achterlaten. Ook de boetes die opgelegd kunnen worden zijn niet mis. Ze beginnen op enkele honderden euro’s en kunnen oplopen tot 45.000 euro. Vakantiegangers die vragen hebben over nepproducten kunnen terecht op Twitter via @douanereizigers

Plaats een reactie