Top 5 Nederlandse modellen

Top 5 Nederlandse modellen

Nederland word een export land als het gaat om de modellen. Iedereen kent het verhaal achter Doutzen Kroes wel, maar er zijn in Nederland nu meisjes zat wie haar plek maar al te graag zouden willen innemen. Daarom hebben wij nu een top 5 gemaakt van Nederlandse modellen. 

 

1.Doutzen Kroes

Op nummer 1 staat de welbekende Doutzen Kroes. Toen Doutzen Kroes in 2003 geslaagd was voor het havo aan het Drachtster Lyceum, stuurde Doutzen Kroes wat vakantie foto’s naar de Papparazi in Amsterdam. Ze wou graag wat bijverdienen, maar er stond haar een mooie modellen carrière te wachten. Eind 2007 brak Doutzen Kroes internationaal door toen ze een contract tekende bij Victoria’s Secret en nu schittert ze tijdens de jaarlijkse catwalkshow als Angel in lingerie.

 

2. Lara Stone

Op nummer 2 staat Lara Stone, geboren in 1983, op haar 12e al ontdekt in Parijs, op haar 15e deed ze mee aan de Elite Model Look Content en kreeg ze een contract bij Elite. Het echte succes liet even op zich wachten, maar nadat ze in 2006 een contract tekende bij IMG en de show van Givenchy mocht openen bestormde ze met rap tempo de modellen wereld. Ze liep al shows voor o.a. Chanel, Prada, Stella McCarney, Dolce & Gabana en is het gezicht van Louis Vuitton.

 

3.Kim Noorda

Op nummer 3 staat Kim Noorda, geboren in 1986 en ontdekt in 2003. Kim word veel gevraagd voor magazine covers voor o.a. Vogue, Marie Claire, Elle en Avantgarde.  En de modeshows heeft ze gelopen voor Chanel, Burberry, Prada en D&G.

 

4.Bette Franke

Op nummer 4 staat Bette Franke, geboren in 1989 en brak op haar 14e jaar door. In 2005 liep ze voor het eerst op een belangrijke catwalk voor de Fashion Week in Milaan. Ze heeft gewerkt voor Calvin Klein, Chanel, Yves Saint Laurent, Louis vuitton en vele anderen.

 

5.Annemarie van Dijk

En tot slot op nummer 5 Annemarie van Dijk, geboren in 1986 en haar debuut was in 2004. Ze liep ondere andere belangrijke shows voor DKNY, D&G, Christina Dior, en vele anderen.

 

 

Plaats een reactie