Waar komen dromen toch vandaan?

Waar komen dromen toch vandaan?

Uit onderzoek is gebleken dat iedereen die slaapt ook droomt. De inhoud van een droom verschilt bij iedereen en het herinneren van een droom is ook bij veel mensen totaal anders.

 

De komende tijd zullen op Web.nl meerdere berichten verschijnen die met dromen te maken hebben. U zult niet alleen meer te weten komen over het ontstaan van uw dromen, maar misschien ook over de betekenis van bepaalde dromen. Ook komen we met een aantal lijstjes over populaire dromen en meest gevreesde nachtmerries.

 

Weer dat meisje?

 

Misschien komt u er op deze manier eindelijk achter waarom u toch elke nacht weer over datzelfde meisje droomt. En als u dan eenmaal ‘s ochtends in verwarde toestand wakker wordt bent u al het moois weer binnen vijf minuten vergeten. Ook schrikken veel mensen s’nachts wakker midden in een droom, gaan even naar de wc, kruipen weer in bed om vervolgens weer in dezelfde droom terug te keren.

 

Vertellen over je droom blijft moeilijk

 

Het mag duidelijk zijn dat er best wel een taboe zit op het delen van je dromen. Veel mensen schamen zich misschien wel voor hun eigen dromen en lopen er daarom niet mee te koop. Ook kan het er mee te maken dat dromen soms helemaal nergens op slaan. Dingen die helemaal niks met elkaar te maken hebben lopen door elkaar en maak er dan nog maar een logisch verhaal van. Er is ook een grote groep die simpelweg hun dromen vergeet. Dit heeft allemaal te maken met het droomgeheugen. Ook het droomgeheugen zal veelvuldig aan bod komen want het is een erg belangrijk aspect als we over dromen praten.

 

Geslacht en leeftijd

 

Uit onderzoek is ook gebleken dat jongens/meisjes, mannen/vrouwen anders dromen. Het heeft dus niet alleen met geslacht te maken maar ook met je leeftijd. Een andere belangrijke factor is het type slaap waar u in verkeerd. Boeken en onderzoeken genoeg maar toch blijven er nog veel vraagtekens.

In het tweede artikel dat u volgende week op Web.nl kunt verwachten gaan we dieper in op het ontstaan van dromen. Hoe wordt het onderwerp van een droom bepaald en wat betekend het als u ergens over droomt.

 

Als u nou meer over uw eigen dromen wilt weten is hier alvast een tip.

 

Leg pen en papier naast uw bed en telkens als u wakker wordt schrijft u alles op wat u zich nog van die droom kunt herinneren. Veel mensen realiseren niet dat veel dromen binnen 10 minuten na het wakker worden voor 90% worden vergeten.

Plaats een reactie