Natuurramp na crash cruiseschip?

Natuurramp na crash cruiseschip?

In Italië stijgt de vrees voor een grote natuurramp met de dag. In het cruiseschip, Costa Concordia dat uitgerekend vrijdag de 13e in aanraking kwam met een rots, zit nog 2,380 ton brandstof.

 

De duikers die nog steeds opzoek zijn naar slachtoffers, maken gebruik van kleine explosieven, op de plekken waar ze vastlopen. Door het gebruik van explosieven neemt de kans op het lekken van brandstof toe. Burgemeester van Giglio, Sergio Ortelli maakt zich ernstige zorgen, en noemt de situatie in een gesprek met persbureau AFP, een ecologische tijdbom.

 

Giglio, telt rond de 800 vaste inwoners en staat bekend om de prachtige kustlijn en de mooie stranden. Het lekken van brandstof zou zeer schadelijk zijn voor de natuur en daarmee ook voor het toerisme. Jaarlijks trekken er veel mensen naar het eiland om daar intrek te nemen in de exclusieve villa’s.
Ook gaf de burgemeester aan dat er op dit moment nog geen brandstof gelekt is maar dat de situatie permanent in de gaten wordt gehouden.

 

De Nederlandse firma Smit is ingehuurd om het bergen en de verwijdering van de brandstof goed te laten verlopen. De firma heeft veel ervaring met dit soort opdrachten. Zo was het bedrijf onder andere betrokken bij het bergen van de Tricolor in 2003.

Plaats een reactie