De mooiste mond

De mooiste mond

Jarenlang werd gedacht dat mannen werden aangetrokken tot onze ogen. Sinds kort blijkt uit onderzoek dat het toch onze lippen zijn waar de mannen het eerst naar kijken. Zeker wanneer deze is aangezet met rode lippenstift kunnen ze hun blik er niet van afhouden. Of je nou dunne of dikke lippen hebt, rode lippen worden altijd mooier gevonden.

Ook lang geleden waren mensen al bezig met hun uiterlijk. Het schijnt dat de eerste lippenstift gemaakt is van rode geplette semi edelstenen. De pigmenten hiervan gebruikten ze om de lippen te kleuren. In de jaren ’50 startten stijliconen als Marilyn Monroe, Bette Davis en Elisabeth Taylor de trend. Pas in de jaren ’80 brak deze echt door en waren glossy, dik aangezette rode lippen helemaal hot bij iedereen.

Tegenwoordig wordt het gebruik van rode lippenstift gezien als een klassieke, tijdloze uitstraling. Meestal om sexy te zijn en te verleiden, maar ook om als vrouw je vrouwelijkheid te laten zien. Vooral in combinatie met een lichte gepoederde huid en alleen wat mascara en eyeliner voor de ogen.

Volle lippen
Ben jij van nature niet geboren met mooie volle lippen? Tegenwoordig is dat geen probleem meer want cosmeticamerken spelen hierop in door lipgloss te maken met een soort pump up werking. Deze beloven dat ze de lippen beter doorbloeden waardoor ze iets opzwellen. Verder kun je twee keer per week loszittende velletjes verwijderen met een speciale lipscrub. Dit doe je door met je tandenborstel zachtjes over je lippen te aaien, hierdoor stimuleer je de doorbloeding en krijg je zijdezachte lippen. Hierna stift je ze in met lippenbalsem om ze te verzorgen. Dit ter bescherming tegen zon en kou.

Mooie tanden
Men kijkt helemaal niet meer om wanneer ook volwassenen op latere leeftijd nog kiezen voor een beugel. Zelfs bekende sterren schromen niet om tijdelijk een beugel te dragen in ruil voor een kaarsrecht gebit. In combinatie met een bleekkuurtje zijn mooie tanden tegenwoordig voor bijna iedereen weggelegd.

Kleur
Weet jij nooit welke kleur lippenstift het beste bij je staat? Er zijn verschillende manieren om er achter te komen welke lippenstift het beste bij jou past.

Bleke lippen: Neutale kleuren als lichtrose, zandkleurig en beige.
Middenkleur: Roze of bruine tint
Donkere lippen: Donkerrood, bruine tinten

Houdt rekening met je huidskleur. Donkere types hebben een gele/oranje ondertint nodig. Lichte types neigen meer naar roze of rood.

Plaats een reactie