Wat moeten we zonder: ons hart!

Wat moeten we zonder: ons hart!

Ons hart begint ongeveer in de vijfde week van de zwangerschap te kloppen totdat we komen te overlijden. Gemiddeld heeft het ongeveer 2,5 miljard slagen in een mensenleven en pompt zo’n 4 tot 5 liter bloed rond per minuut, dat is ongeveer 7.000 liter per dag!

 

Het hart is ongeveer zo groot als uw vuist en ligt achter uw ribben in de borstholte. De onderkant is een beetje naar links gericht, het lijkt dus niet zoals vaak wordt gezegd op een ´hartje.´(♥) Het hart zorgt ervoor dat alle zuurstof door je hele lichaam wordt gepompt, dit doet het door middel van bloed. Het bloed is eigenlijk de transporteur van je zuurstof. Het hart en bloed zorgen er samen niet alleen voor dat het zuurstof wordt rond gepompt, ook zorgen ze ervoor dat de afvalstoffen die je lichaam maakt er uit worden gehaald.

 

4 holle ruimtes:
Het hart bestaat uit 4 holle ruimtes, die kun je weer onder verdelen in 2 groepen; de boezems en de kamers.

De boezems vangen het bloed op uit uw lichaam:
1)linkerboezem: De linkerboezem ontvangt zuurstofrijk bloed uit de longen.
2)rechterboezem: De rechterboezem ontvangt zuurstofarm bloed uit de rest van het lichaam. Zodra ze gevuld zijn pompen ze het bloed door naar de kamers.

 

De kamers pompen het bloed door het lichaam rond:
1)linkerkamer: De linkerkamer heeft de belangrijkste taak. Deze kamer pompt het zuurstofrijke bloed het hele lichaam rond
2)rechterkamer: De rechterkamer pompt het zuurstofarme bloed naar de longen.
Lees verder op Health.nl

Tags: , , , ,

Plaats een reactie