FC Twente zet Adriaanse per direct op non-actief.

FC Twente zet Adriaanse per direct op non-actief.

Co Adriaanse is per direct op non-actief gezet bij FC Twente. Reden voor het komende ontslag van de 64-jarige oefenmeester, zijn interne conflicten met de bepalende spelers en andere leden van de technische staf. Een nieuwe lijmpoging zag het bestuur niet zitten, met het vertrek van Adriaanse als gevolg.

 

De opvolger van Adriaanse wordt waarschijnlijk  Steve McClaren. De 50-jarige Engelsman die eerder al van 2008 tot 2010 trainer was van de club uit Enschede, is nog steeds razend populair bij zowel het bestuur, de spelers en de fans. Onder leiding van McClaren behaalde FC Twente in 2010 voor het eerst in de clubhistorie het landskampioenschap.

 

Bij het aantrekken van Adriaanse was FC Twente voorzitter, Joop Munsterman nog vol lof over de net aangestelde trainer. “Adriaanse is een absolute toptrainer. Hij is topfit en heel ambitieus. Ik denk, dat hij heel goed past bij FC Twente”, Waren toen de woorden van Munsterman, die ruim 6 maanden later alweer op die woorden moet terug komen.

 

Het ontslag heeft niks met de resultaten te maken. In de Nederlandse competitie doet FC Twente het goed al is het spel wel beduidend minder dan de laatste jaren. In de KNVB beker werd FC Twente uitgeschakeld door PSV en in de Europa League eindigde FC Twente als eerste in de groep. De transfer van Leroy Fer en de volgens de spelers veel te aanvallende manier van spelen in de top wedstrijden lijkt wel te hebben meegespeeld. Ook was er onder enkele bepalende spelers veel onvrede over de posities waar ze door Adriaanse werden neergezet.

Tags: , , , , , ,

Plaats een reactie