Van Gerwen na thriller onderuit tegen Whitlock

Van Gerwen na thriller onderuit tegen Whitlock

Micheal van Gerwen is er niet in geslaagd de laatste 8 van het Ladbrokes PDC WK darts te bereiken. De Australiër Simon Whitlock bleek na een ware thriller net iets te sterk. De wedstrijd eindigde in 4-3.

 

De partij begon dramatisch voor “Mighty Mike” en hij had na 3 sets pas 1 leg weten binnen te halen. De achterstand leek onoverbrugbaar maar niets bleek minder waar. De 22-jarige Brabander vocht zich terug in de wedstrijd en overleefde zelfs in de vijfde set twee wedstrijd darts. Van Gerwen pakte zowel de vijfde en de zesde set en de stand was weer helemaal gelijk. In de laatste en beslissende set haalde “The Wizard” weer een ongelofelijk niveau door nagenoeg elke leg met 180 te beginnen. Van Gerwen bleef redelijk in de buurt maar Whitlock was net iets scherper aan het einde van de legs.

 

Nederlanders

Met het verlies van Micheal van Gerwen liggen nu alle Nederlanders uit het toernooi, waar in totaal een prijzengeld van 1.000.000 pond verdeeld wordt. De finale van het WK wordt gespeeld op 2 januari. De winnaar gaat met 200.00 pond naar huis en de nummer twee mag 100.000 pond bijschrijven.

Plaats een reactie