Hangende, vermoeide oogleden

Hangende, vermoeide oogleden

Opnieuw een jonge blik? Je ogen laten in veel gevallen je echte leeftijd zien. Wanneer je ouder wordt, wordt de huid rondom je ogen slapper en kan het zijn dat je oogleden gaan hangen en dat je blik doffer wordt. Hierdoor kun je er ouder en vermoeider uit zien. Maar er is een oplossing!

 

 

 

 

 

 

Tegenwoordig hoef je je niet meer te schamen als je zo nu en dan eens naar de plastisch chirurg gaat om iets te laten doen. Zolang het op een natuurlijke manier gebeurd hebben de meeste mensen er geen moeite mee. Steeds vaker gaan mensen ook onder het mes voor een ooglidcorrectie. Dit om de slapgeworden huid rondom hun ogen te laten herstellen.

Vaak is speelt er ook een stukje genetische aanleg mee en krijgt men al last van overhangende huid tussen hun dertigste en veertigste. Onderoogleden kunnen door erfelijkheid donkere kringen krijgen. Dit is vaak het geval bij mensen die een verdrietige of stressvolle periode achter de rug hebben.

 

Beweegredenen
In de meeste gevallen wil men er gewoon jonger en beter uit zien, maar in sommige gevallen leidt het overtollig weefsel tot het beperking van het gezichtsveld en kan men last krijgen van een vermoeid gevoel, vaak in combinatie met hoofdpijn. In deze gevallen is er sprake van een functionele reden. Was plastische chirurgie eerst voornamelijk iets dat echt wat voor vrouwen was, tegenwoordig zijn er steeds meer mannen die wat aan hun uiterlijk laten doen. Het wordt in de maatschappij steeds beter geaccepteerd.

 

Mogelijkheden
Ooglidcorrecties worden uitgevoerd aan de boven- en onderoogleden. Er komt echter meer bij kijken dan alleen het weghalen van een reepje huid. Er moet net genoeg huid weggehaald te worden om een langdurig effect te krijgen. Wanneer er teveel huid weggenomen wordt, is er een kans dat de ogen niet meer voldoende gesloten kunnen worden.


Bovenooglidcorrectie

Deze behandeling wordt uitgevoerd wanneer de huid boven de ogen niet elastisch genoeg is, dit komt doordat de huid meebeweegt tijdens het knipperen. Door dit knipperen kan de huid op den duur verslappen en ontstaan er plooiingen. Bij een correctie van de bovenoogleden wordt het teveel aan huid en ook eventueel aanwezig vetweefsel verwijderd. De chirurg zorgt ervoor dat de littekentjes in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid komen te liggen.


Onderooglidcorrectie
Ook hier ontstaat overtollige huid doordat de vezels van de huid hun elasticiteit verliezen door ouderdom. Ook het onderhuidse bindweefsel verslapt waardoor er onder het oog een soort zwelling verschijnt. Dit zorgt ervoor dat het altijd lijkt alsof je wallen hebt, terwijl dit dus eigenlijk het uitpuilende vet is. Gelukkig kun je hier ook wat aan laten doen.  Bij een correctie van het onderooglid wordt vlak langs de wimperrand een sneetje gemaakt. Het teveel aan huid en vetweefsel wordt weggenomen en de wond wordt met dunne draad gehecht. De littekentjes komen dus precies onder de wimpers te liggen. Wanneer je nog onder de 40 bent en je geen last hebt van overtollige huid, kunnen ze deze ingreep doen langs de binnenzijde van het ooglid.

 

Risico’s
Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep, maar er zitten natuurlijk altijd wat risico’s aan vast.

  • Kans op nabloedingen
  • Zichtbare littekentjes
  • Onvoldoende sluiting van de oogleden
  • Trekkend gevoel rondom de ogen
  • Assymetrie
  • Vochtophoping
  • Ongevoeligheid

Plaats een reactie