Muggenbeet vervelendste kriebel

Muggenbeet vervelendste kriebel

Zodra de temperatuur stijgt, worden muggen weer actief, steekt hooikoorts de kop op en hebben de vele zonuren zonneallergie en zonnebrand als gevolg. Muggenbeten zijn veruit de meest voorkomende (90%) en vervelende (25%) kriebels. Dit blijkt

propecia

uit een enquête van Vrouwonline.nl en Wathelptbijkids.info onder ruim 400 vrouwen.

Daarmee laten muggenbeten een aantal andere kriebelgevallen achter zich: zoals hooikoorts (42%), zonnebrand (64%), eczeem (42%) en zonneallergie (48%). Ook worden muggenbeten door de ouders als meest vervelend voor de kinderen ervaren. Voor muggen werkt de geur van citroensap, munt, lavendel en uien afwerend. Bijen en wespen komen af op zoete geuren, zoals parfum, haarlak en zweetluchtjes.

Gevolgen van zomerkriebels
Vooral de jeuk van zomer kriebels wordt als irritant ervaren (37%). Ook verstoren de kriebels zelfs de nachtrust (13%). Een op de tien wordt er kriegelig van, helemaal omdat het bij warmte niet te vermijden is.

Gouden tips
De beste tips tegen de vervelende kriebels zijn: goed blijven insmeren, niet krabben, de gestoken plek koel houden en uit de zon blijven. Om niet gestoken te worden is het belangrijk vooral geen plotselinge bewegingen te maken, bedreigde insecten gaan juist steken. Nog meer tips, ervaringen van andere moeders en adviezen zijn te vinden op de nieuwe website Wathelptbijkids.info.

Wathelptbijkids.info
www.Wathelptbijkids.info is een interactieve online verzamelplek van informatie, tips en weetjes over verschillende ongemakken waar kinderen last van kunnen hebben. Ouders (moeders) met schoolgaande kinderen (4-12 jaar) kunnen hier niet alleen informatie vinden, maar ook ervaringen uitwisselen met andere moeders. Ze kunnen zelf bepalen welke oplossing het beste voor hun kind is. Door middel van www.goeievraag.nl, dat geïntegreerd is op wathelptbijkids.info, is het mogelijk antwoord te krijgen op al je vragen.

Plaats een reactie