Toe aan promotie? Denk aan je uiterlijke verzorging

Toe aan promotie? Denk aan je uiterlijke verzorging

Heb je een zichtbare piercings of tatoeages  en blijft je verdiende promotie maar uit? Uit onderzoek blijkt dat dit grote invloed kan hebben op je loopbaan.

Echter zijn deze twee dingen niet het enige, voor veel werkgevers is het hebben van teveel make-up, een slordig kapsel en een slechte adem not done. Dit onderzoek toont aan dat bepaalde uiterlijkheden een negatief effect kunnen hebben op de mate waarmee je promotie maakt.

Onderstaande lijst bevat mogelijke belemmeringen voor een promotie. Werkgevers gaven aan af te knappen op de volgende dingen.

1. Piercings
2. Slechte adem
3. Zweetlucht
4. Warrig kapsel
5. Te veel parfum
6. Een zichtbare tatoeage
7. Te veel make-up
8. Slechte verzorgde nagels
9. Te zongebruind
10. Te ‘casual’ gekleed gaan
11. Onverzorgd gebit

Er bestaan voldoende luchtverfrissers om je lichaamsgeuren zo goed mogelijk te maskeren. Maak hier dan ook gebruik van maar ook weer niet te gretig. Net geluncht? Check of je geen restjes eten tussen je tanden hebt.

Uiteindelijk komt het erop neer dat werkgevers het vooral belangrijk vinden dat je professioneel overkomt. Je hebt immers contact met klanten en bent daardoor het visitekaartje van het bedrijf.

Niet permanent
Gelukkig zijn de meeste van de genoemde uiterlijkheden niet permanent. Voor je haar kun je naar de kapper, parfum kan je minderen en piercings en tatoeages kan je eventueel bedekken of uitdoen.

Plaats een reactie