Zijdezachte handen

Zijdezachte handen

Gedurende de dag doe je van alles. Zonder dat je het in de gaten hebt zit je overal aan en worden je handen blootgesteld aan allerlei stoffen, temperaturen en stralingen. Waar we vaak uren bezig zijn met het verzorgen van onze gezichtshuid, worden de handen en voeten vaak vergeten. Tijd om onze bezige handen eens wat extra aandacht te geven.

Vlekjes
Naar mate je ouder wordt, krijgt je huid steeds meer te verduren en dat terwijl de huid op je handen vrij dun is.  Op deze plekken bevat de huid daardoor minder talgkliertjes en onderhuids vet. Rimpels en losser vel zijn daardoor sneller zichtbaar. Vandaar dat ze altijd zeggen dat je handen je leeftijd verraadden. Op een bepaalde leeftijd zullen er ook de zogenaamde ouderdomsvlekken ontstaan. Deze kleine bruine plekjes ontstaan door een verstoorde werking van de aanmaak van melanine.  Een oorzaak hiervan kan zijn een langdurige blootstelling van de huid aan de zon.

Verzorging
Door je handen goed te beschermen en te verzorgen is het mogelijk dat ze er langer gezonder uit zien. Wanneer je even geen handcrème bij de hand hebt, kun je ook gewoon een dag of nachtcrème gebruiken. Eens in de zoveel tijd kun je je handen ook een kleine scrubbeurt geven. Hiermee stimuleer je de celvernieuwing door dat de dode huidcellen verwijdert worden. Daarnaast gaan ze mooi glanzen en voelt je huid lekker zacht aan.

Nagelriemen
De nagelriemen hebben als functie dat ze de nagelwortel beschermen tegen bacteriën en vuil. Haal ze dus niet te vaak weg. Het is een kwestie van goed onderhouden. Stop je handen in een lauw water badje en week de huid. Vervolgens smeer je ze in met wat olie of speciale crème. Duw de nagelriemen voorzichtig iets terug. Wanneer je ze laat groeien bestaat de kans dat ze de groei van je nagels remmen en dat  je ribbels in je nagel krijgt.

Bescherming
Het gebruik van een goede handcrème beschermt je handen tegen een uv straling en uitdroging. Zorg ervoor dat je handen vochtig zijn wanneer je de crème aanbrengt, dan trekt deze sneller in. Draag verder tijdens het schoonmaken altijd handschoenen, deze voorkomen dat je huid aangetast wordt door chemische producten.

Plaats een reactie