Internetdaten, maakt dat nou echt gelukkig?

Internetdaten, maakt dat nou echt gelukkig?

Internet laat je nieuwe mensen leren kennen, maar maakt het nou ook echt gelukkiger in de liefde? Het is gebleken dat het je waarschijnlijk niet echt gelukkiger maakt in de liefde, dit blijkt uit een onderzoek naar de voor- en nadelen van online dating door de University of Rochester.

 

Inmiddels is een nieuwe liefde zoeken via internet een geaccepteerde en veelgebruikte methode. Zo’n 23 procent van de stellen gaf in het onderzoek aan elkaar online gevonden te hebben. Hiermee is het de op een na populairste manier van een partner zoeken, na gekoppeld worden door vrienden.

Toch heeft het grote nadelen volgens de onderzoekers. En met die nadelen moet je wel rekening houden. Het is tegenwoordig meer dat je door een catalogus bladert voor een nieuwe broek, en volgens de onderzoekers is dat niet de juiste manier om een partner te zoeken.

 

‘Matching’ 

Veel dating websites doen aan ‘matching’. Je kunt dan je profiel toevoegen en dan zoekt de website de perfecte partner voor je. Maar ze willen nooit weergeven hoe ze daar bij komen, dus het is ook nooit bewezen dat het ook echt klopt. Volgens de onderzoekers maken de dating sites hun ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’-beloftes niet waar.

 

Tips

Toch zijn de onderzoekers niet alleen maar negatief, ze vinden dat ze je ook echt wel kunnen helpen om iemand te ontmoeten. Ze adviseren ook om niet te veel geld uit te geven aan de sites. Bekijk een profiel wat je aanspreekt en hoog uit nog een paar maar maak daarna ook een afspraak en pas dan kun je echt zien of je bij elkaar past. Dat kan de site niet voor je doen.

Plaats een reactie