Nederlands elftal te zien in bioscopen tijdens EK

Nederlands elftal te zien in bioscopen tijdens EK

Deze zomer tijdens het EK voetbal zijn de wedstrijden van het Nederlands Elftal te zien in meer dan 25 verschillende bioscopen. 

 

De bioscopen zullen tijdens deze EK wedstrijden fel oranje kleuren. Het kan nog wel eens de filmhit van de zomer gaan worden. Zo vindt de eerste wedstrijd tegen Denemarken plaats op 9 juni klokslag zes uur en zal dan meteen in première gaan. De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen ons buurland Duitsland op woensdag 13 juni om 20:45 uur en zal op ditzelfde tijdstip uitgezonden worden in de Nederlandse bioscopen. De laatste voorronde vindt plaats op zondag 17 juni om 20:45 uur tegen Portugal. Ook zal deze wedstrijd te zien zijn op de witte doeken.

 

Zowel de Pathé bioscopen als de JT Bioscopen hebben zalen gereserveerd voor deze actie. Van Rotterdam tot Hoogezand, van Nijmegen tot Amsterdam. Zeker is dat de drie voorrondes tegen Denemarken, Duitsland en Portugal worden uitgezonden. ‘Of we meer wedstrijden uitzenden, hangt af van de spelers op het veld’, zegt Jan Leijssenaar van JT Bioscopen. Mocht Nederland de finale halen dan zal Pathé die in 3D uitzenden.

 

Normaal gesproken zijn de bioscoop regels veel strenger, maar tijdens het EK maken de deelnemende bioscopen een uitzondering. Juichen mag, verkleedpartijen worden aangemoedigd en, geen paniek, bier mag mee de bioscoopzaal in. Het ‘Hup Holland hup’ op de tribunes in Oekraïne zal Dolby Surround door de bioscopen schallen. ‘Het beeld en geluid van een voetbalwedstrijd in een bioscoop is immens’, zegt Leijssenaar. ‘Na het stadion, is de bioscoopstoel de beste plek.’ Zo meldt het AD vandaag.

 

 

Plaats een reactie