Van Persie grote winnaar oud en nieuw weekend

Robin van Persie heeft met zijn club Arsenal dit weekend uitstekende zaken gedaan in de Premier League. Waar van Persie zelf won met zijn Londense werkgever, verspeelde op Liverpool na alle concurrenten 1 of meerdere punten.

De eerste ploeg die in actie kwam was Liverpool. De club van Nederlander Dirk Kuyt en oud Ajax speler Luiz Suarez, die beide niet in de basis stonden, speelde tegen het Newcastle United van doelman Tim Krul. De overwinning kwam na de gelijkmaker van Bellamy geen moment meer in gevaar en na 90 minuten stond de teller op 3-1 in het voordeel van Liverpool.

Manchester United

Op oudjaarsdag kwamen Manchester United, Chelsea en Arsenal in actie. Manchester United was als eerst aan de beurt en de club van de jarige manager Sir Alex Ferguson zat eigenlijk geen moment lekker in de wedstrijd tegen degradatie kandidaat Blackburn Rovers. De Mancunians kwamen 0-2 achter op het eigen Old Trafford en een nederlaag hing in de lucht. Manchester United spits Berbatov maakte de stand met twee doelpunten weer gelijk. United ster Wayne Rooney was samen met Darron Gibson en Johnny Evans om disciplinaire redenen  door Sir Alex Ferguson buiten de selectie gelaten. Blackburn Rovers ging uiteindelijk toch nog met de overwinning aan de haal na de late goal van de jonge Hanley.

Chelsea

Op Stanford Bridge stond de wedstrijd tussen Chelsea en Aston Villa op het programma. De Londense ploeg, onder leiding van de Portugees Andre Villas Boas, staat onder druk vanwege de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. De Blues kwamen nog wel op 1-0 door een benutte penalty van de Ivoriaan Didier Drogba, die daarmee zijn 150e doelpunt voor Chelsea maakte. Via doelpunten van Ireland in de eerste helft en Petrov en Bent in de tweede helft stapte Aston Villa toch met 3 punten van het veld en kan Chelsea de titel wel vergeten.

Wat is Arsenal zonder RVP?

In Noort-Londen stond de wedstrijd tussen Arsenal en Queens Park Rangers op het programma. Arsenal, dat bij winst goede zaken zou doen in de strijd om de Champions League plaatsen, begon met Robin van Persie in de spits. Van Persie zou, mocht hij 3 doelpunten maken het record van Alan Shearer die 36 goals maakte in één kalenderjaar verbreken. De ploeg van de Franse manager Arsène Wenger begon scherp en kreeg vroeg in de wedstrijd al een handvol kansen. Helaas voor de Gunners stond het vizier van de Nederlandse spits nog niet helemaal scherp en was het wachten op de 1-0. De voorsprong kwam er wel na rust, op aangeven van Arshavin rondde Robin van Persie koelbloedig af en zette hij Arsenal met zijn 17e doelpunt van het seizoen en zijn 34e doelpunt van het jaar op de zo belangrijke 1-0.

Micheal Vorm tegen Rafael van der Vaart

Ook op het programma stond Swansea City tegen Tottenham Hotspurs. Bij Swansea City stond Micheal Vorm onder de lat en bij de Spurs stond Rafael van der Vaart in de basis. Tottenham Hotspurs kwam aan het einde van de eerste helft op voorsprong door Rafael van der Vaart. De oud Ajax speler en Oranje International passeert doelman Vorm uit een corner. Swansea City en Tottenham Hotspurs delen uiteindelijk de punten door de gelijkmaker van Sinclair.

Manchester City

De laatste topploeg die dit weekend in actie kwam was Manchester City. De andere ploeg uit Manchester kon bij winst drie punten uitlopen op aartsrivaal United. De ploeg die onder leiding staat van de Italiaan Roberto Mancini verkeerd niet in grootse vorm, maar blijft wel de nodige punten pakken, waardoor het al weken aan de leiding gaat van de Premier League. De ploeg die speelde met Nigel de Jong in de basis had het moeilijk met middenmotor Sunderland. City wist nog wel een aantal grote kansen te creëren, maar het doelpunt viel uiteindelijk in de extra tijd aan de andere kant. Het doelpunt van de Zuid-Koreaan Dong-won Ji had alleen nog geteld mogen worden, omdat er een buitenspel situatie aan vooraf ging. Mede door dit verlies blijft City nog wel aan kop, maar moet het deze positie delen met Manchester United.