The King of Pop

The King of Pop

Michael Joseph Jackson oftewel de King of Pop, geboren op 29 augustus 1959 in Los Angeles. Hij was een popzanger, componist en danser, waarmee hij één van de populairste artiesten ter wereld werd. Jackson stond vooral bekend om zijn geniale dans moves, maar ook zijn sound werd gezien als uniek.

 

Op jonge leeftijd stond Michael al in de spotlights met zijn broertjes die samen The Jackson 5 vormden. Als tiener ging hij als solist verder en veroverde de hele wereld. Eén van zijn grootste hits is Thriller. De populariteit van het griezel nummer heeft zeker te maken met de 14 minuten durende videoclip. Ook heeft hij een grote hit gehad met zijn zus Janet Jackson. Het nummer ”Scream”, waarvan de videoclip 7 miljoen dollar gekost heeft stond op in Nederland wekenlang in de hitlijsten.

 

Michael Jackson woonde jarenlang op het gigantische landgoed Neverland Ranch. Op dit grote landgoed in Californië had Michael een groot privé pretpark laten bouwen. Er werden door Michael vaak kinderen uitgenodigd om bij hem in zijn huis te verblijven. Jackson heeft meerdere malen in de rechtbank moeten verschijnen op verdenking van kindermisbruik. Ondanks de vele geruchten is hij uiteindelijk nooit veroordeeld.

 

Naast mentale problemen heeft Michael Jackson ook veel fysieke problemen gehad. Tijdens het opnemen van een Pepsi commercial in 1984 vatte zowel zijn haar, schedel en gezicht vlam. Hij liep hierbij tweede- en derdegraads brandwonden op waardoor hij vele operaties moest ondergaan. Michael wilde zijn etnische achtergrond verbergen door zijn huid te bleken. Zelf verklaarde de popzanger, in een openhartig gesprek met Oprah Winfrey dat hij aan ”Vitiligo” een huidaandoening leed.

 

 

Helaas overleed de ster  door een hartstilstand op 25 juni 2009. Hij werd gevonden in zijn eigen woning in Los Angeles. De herdenkingsdienst vond plaats op 7 juli 2009 waar miljoenen fans bij aanwezig waren. 70 Dagen na zijn dood werd The King of Pop begraven in Glendale op Forest Lawn Memorial Park.

 

Poll: Hoe zag u The King of Pop het liefst?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...Tags: , , , , ,

Plaats een reactie