Messi opnieuw beste ter wereld

Messi opnieuw beste ter wereld Leo Messi met de prijs in 2011

Het Argentijnse wonderkind Lionel Messi is voor de derde maal op rij verkozen tot beste voetballer ter wereld.

Messi kreeg de prijs uit handen van oud-voetballer Ronaldo, tijdens het Gouden Bal gala in Zürich dat werd gepresenteerd door Ruud Gullit.

De FC Barcelona aanvaller, bleef met bijna 50 procent van de stemmen Real Madrid vedette, Christiano Ronaldo en ploeggenoot Xavi Hernandez ruim voor. Bij het in ontvangst nemen van de prijs had Leo nog wat mooie woorden over voor Xavi en de rest van het team. In het Spaans vertelde Messi dat hij de prijs nooit zonder zijn pleggenoten gewonnen zou hebben en dat Xavi de prijs net zoveel verdiend.

 

Sir Alex, Pep en Neymar

 

In de categorie “trainer van het jaar” werd gekozen voor FC Barcelona coach Pep Guardiola. Hij versloeg José Mourinho (Real Madrid) en Alex Ferguson (Manchester United).

Manchester United manager, Sir Alex Ferguson kreeg van FIFA-preses Joseph Blatter een ‘Presidential Award’. De Schot staat al 25 jaar aan het roer bij de Engelse grootmacht.

De Puskás Award, die wordt uitgereikt aan de speler met de mooiste tregger van 2011 ging naar het supertalent Neymar. De 19 jarige Braziliaan, die uitkomt voor Santos kreeg met zijn wonderschone doelpunt tegen Flamengo de voorkeur boven Wayne Rooney en Lionel Messi.

 

Bekijk hieronder het filmpje met de drie mooiste goals van 2011:

 

Plaats een reactie