Meer dan 60 % Nederlandse vrouw niet financieel zelfredzaam

Meer dan 60 % Nederlandse vrouw niet financieel zelfredzaam

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen heeft niet voldoende inkomen zonder partner. Dat blijkt uit onderzoek dat Delta Lloyd Groep Foundation door Libelle.nl onder 550 bezoeksters liet uitvoeren. 97% van de ondervraagden is vrouw en veertig jaar of ouder. De meeste respondenten zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en hebben kinderen. De respondenten beschrijven hun inkomenssituatie als gemiddeld en 16% van het panel werkt fulltime. Eerder onderzoek dat in opdracht van Delta Lloyd Groep Foundation door E-quality is uitgevoerd toonde al aan dat 3 miljoen Nederlandse vrouwen niet economisch zelfstandig is.

De Libelle-lezers definiëren financiële zelfredzaamheid als het zo regelen van de financiën dat je genoeg inkomsten hebt om van rond te komen, of als zelf geld verdienen en een eigen inkomen hebben. 70% geeft aan het belangrijk te vinden om zelfredzaam te zijn; 34% geeft aan dit ook te zijn. Slechts een op de vijf vrouwen zou ook zonder haar partner voldoende inkomsten hebben om van te kunnen leven.

Marie-Louise Voors, programmamanager Delta Lloyd Groep Foundation: ‘Dit onderzoek toont wederom aan dat vrouwen bij plotselinge levensgebeurtenissen zoals echtscheiding, ziekte of werkloosheid van de partner, financieel kwetsbaar zijn. We werken met verschillende partijen samen om vrouwen financieel slimmer en vaardiger te maken. Dit varieert van een E-learning, coaching van vrouwen tijdens en na een scheiding, hulp bij de financiële administratie tot kennisoverdracht via websites en bladen’.

Plaats een reactie